Speelgoed

Ik heb zo een HTC s710 multimediapocketpc gevaarte waar ik àlles mee kan doen. Zelfs bellen! Het leek de ultieme oplossing: één apparaat om te bellen, mailen, mijn kalender te bekijken, muziek te beluisteren, foto’s te trekken, filmpjes te maken, spelletjes te spelen, en nog veel meer!

Groot was mijn ontgoocheling toen ik merkte dat het toestel wel alles aan boord heeft, maar eigenlijk niets goed genoeg – zoals de meeste microsoft produkten (al eens een cd proberen branden met de standaard XP ‘oplossing’?). De MP3 speler werkt wel, maar is helemaal niet handig om als volwaardig alternatief voor mijn Creative door te gaan. Het fototoestel (2 megapixels) werkt wel, je kan er mee filmen en foto’s mee maken, maar de foto’s zijn nooit vanzeleven scherp genoeg (om van de kleuren maar te zwijgen) en de filmpjes lijken al helemaal nergens op. Er zit een volledig querty slideout keyboard in maar je kan er eigenlijk niet deftig op typen want de toetsen zijn te klein en de ‘tactile feedback’ lijkt nergens naar. Quick notes, ok, maar die word, excel en powerpoint op dat toestel zal ik allicht nooit gebruiken.

Gevolg: ik loop zoals elke rechtgeaarde geek rond met een gsm, een MP3 speler en een fototoestel, en natuurlijk ook mijn laptop. Het fototoestel, daar kan je natuurlijk ver in gaan. Ik heb een creditcard sized spul waar ik 6 megapixel foto’s mee kan maken. Niet goed genoeg om écht mooie dingen te maken, als het te donker wordt helemaal useless, maar toch heb ik iets op zak dat beter is dan mijn gsm. Jammer dat ik er niet mee kan bellen.

Waar ben ik wel content van? Op die HTC zit wifi, daarmee kan ik thuis of op any open access point mijn mail afhalen, surfen en weather information downloaden. En Activesync natuurlijk, al mijn mail, contactpersonen en afspraken gesynchroniseerd, mail en contacts van één Exchange en kalender van een andere. En over het feit dat ik extra software kan installeren – waardoor de hele gsm vertraagt, which then again sucks big time.

Maar waarvoor ik die gsm écht veel gebruik: Bubble Breaker! Al die dure en mooie playstation spelletjes ten spijt speel ik nog altijd liefst de goeie ouwe, simpele spelletjes. Jezzball, hoeveel uren heb ik me daarmee niet onledig gehouden? Ik wil het niet weten. Mijnenveger en Tetris, hetzelfde. But what really took the cake: Bejeweled! En voor hen die het verleden echt niet kunnen loslaten: MAME! MAME is een emulator die de spelletjes uit de oude doos terug tot leven brengt. Alle spelletjes waarvoor je vroeger in een lunapark 20fr in een machine moest steken (Shinobi, Outrun, 1947, Puzzle Bobble, Tetris,…) kan je gratis en voor niets spelen op je eigen pc. Min of meer 3500 spelletjes, dixit Wikipedia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: