Dikke boete

Webwereld vertelt iets van spammers die 510.000 euro boete moeten betalen. Het gaat over twee bedrijven die op hetzelfde adres geregistreerd zijn. In Breda. Breda, I’m just saying. Niet Cayman eilanden of China of zo. Weten die mannen eigenlijk op voorhand dat ze met een zwendel bezig zijn die ooit wel eens moet uitkomen/beboet worden? Ik snap dat soort grappenmakers niet. Spamberichten, tot daar aan toe, maar mensen beloven dat ze van thuis uit een job kunnen uitoefenen en hun dan naar een 0900-nummer laten bellen om het geld uit hun zakken te slaan, dat kàn toch niet blijven duren?

En verder: worden gazetten en boekskes tegenwoordig niet meer geëindredacteurd of zo? Ik bedoel, dat er taalfouten en typfouten verschijnen op blogs à la wat u nu leest, tot daar aan toe. De doorsneeblog is uiteindelijk een hobby die niets of weinig oplevert, let’s face it. Maar dat gazetten en internetmagazines tegenwoordig bol staan van de fouten, daar kan ik niet goed tegen. Daar wordt geld mee verdiend, dus eens nalezen kan toch niet zoooo veel gevraagd zijn? Kijk nu in bovenstaand artikel: ‘woordvoerdster’, komt dat van het werkwoord woord voerden? ‘Ik voert het woord’, ‘ik heb het woord gevoerd’, dus ‘woordvoerdster’? Dat is er een van het kaliber ‘eensgezinswoning’, dat woord wordt tegenwoordig zo vaak fout gebruikt dat men op de duur gaat beginnen denken dat dàt het correcte woord is, en dat het correcte woord als fout zal aangevoeld worden. Daar gààt je foutenloze Dictee der Vlaamsche Taal. Nog zo eentje om het af te leren: ‘goeiemorgend’. Het is ochtend, dus morgend?

Dus, beste geschreven media, kunnen we vanaf nu de artikels eens wat beter nalezen alvorens ze op de drukpersen te gooien? Ik weet het, een dagblad is zeer vluchtig en de mensen vergeten dat toch direkt nadat ze het gelezen hebben, en heck, de meesten lezen toch los over taalfouten. Maar een beetje uw best doen moet toch kunnen? (en hebben die mannen nog geen spellcheckers op hun Macintoshes of zo?)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: