CeeTee

Vandaag hebben ze scan nummer elvendertig genomen van mijn nek. Ik denk dat ik bijna groen licht geef in het donker. Hopelijk is het de laatste keer geweest, en mag mijn nekband af.

Intussen heb ik mijn buik vol van de spasmen die mijn vooruitgang zwaar afremmen. Er zijn voor zover ik weet drie soorten spasmen: clonus, contracties en rigiditeit. Clonus ken ik al lang, en ik heb er minder en minder last van, maar het blijft een groot probleem, en zeker wanneer ik het koud heb of moe ben. Van onverwachte spiercontracties heb ik niet echt last. Er zijn in het RC mensen die ’s nachts wakker worden omdat ze het gevoel hebben dat er iemand aan hun bed staat, maar dat blijkt dan hun eigen been te zijn dat rechtop staat. Neen, ik heb het meeste last van rigiditeit: mijn spieren die mekaar tegenwerken. ’s Morgens duurt het 10 minuten voor ik mijn benen gestrekt krijg: ze proberen te plooien en te strekken tegelijkertijd. Ik heb ook continu opgespannen kuiten (same problem), waardoor ik mijn voeten niet plat op de grond krijg, en stap alsof ik skibotten aan heb. De verkorte kuiten zijn al wat gerekt, het voelt niet meer aan alsof er één en ander gaat scheuren in mijn benen wanneer ik opsta, maar nu is het dus op naar het volgende vervelende probleem. En die spasticiteit kan bestreden worden met medicatie, maar het zou toch beter zijn mocht mijn ruggenmerg voldoende herstellen, zodat de spasticiteit vermindert. Stretchen is allemaal goed en wel, maar met die opgespannen spieren gaat het natuurlijk niet vooruit. Ik moet geduld hebben, is de boodschap die ik krijg van de dokters. “Het is nog maar pas gebeurd”, ” Je bent in volle recuperatie” enzovoort. Zucht.

Advertenties

One response to “CeeTee

  • Zita

    Zeg wel, zucht. Ze kunnen het allemaal goed uitleggen hé, maar ik zou veel van die dokters en specialisten daar zelf eens willen zien liggen… Eens zien hoe geduldig zij zouden zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: