Big business

Hier kan ik goed in komen:

Steeds meer Belgen kunnen ziekenhuisfactuur niet meer betalen

 

BRUSSEL – Belgen hebben het steeds moeilijker om hun ziekenhuisrekeningen te betalen. Dat schrijven de kranten van de groep Sud Presse. In totaal zou voor 400 miljoen euro aan onbetaalde rekeningen openstaan.

‘We krijgen steeds meer te maken met betalingsproblemen: voor een maandelijks gemiddelde van 54.640 facturen, sturen we meer dan 10.000 herinneringen, waarvan 7.200 eerste herinneringen en 3.000 tweede’, aldus het universitair ziekenhuis van Luik. 

Tussen 2005 en 2008 is het aantal eerste herinneringen met 27 procent gestegen, van 5.668 tot 7.200. Er gaan ook steeds meer mensen in bemiddeling.

Je zou eens moeten weten welke getalletjes er op mijn faktuur van de eerste maand staan. Astronomisch, to say the least. En: een mens moet er al gauw een half jaar voor gaan werken. In de hoop dat said mens nog kàn gaan werken, want anders… Gelukkig heb ik een goeie verzekering, en kost heel deze affaire me niet zo veel. Bijna niets, eigenlijk.

Zo een hospitaal is eigenlijk gewoon een fabriek, waar geld verdienen toch wel heel belangrijk geworden is. Geen kwaad woord daarover, tot op het moment dat je daar ligt na “complicaties” en niet meer kan bewegen natuurlijk. Oh well, no use crying over spilt milk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: