Walnootjes

In de tuin hebben wij een walnotelaar. Walnoten zien er in onrijpe toestand uit als appeltjes, vind ik. Toch was ik er niet zeker van dat we wel degeljk van onze eigen, homegrown appels zouden kunnen genieten, dus riep ik het advies in van een vriend. Na zijn bevestiging (Twee stadsbewoners onder elkaar: “Ja, het zijn appeltjes. Zal voor september zijn”) wist ik het zeker, dus ik enthousiast tegen mijn madam: “we hebben appeltjes in onze tuin!”. And then the mockery began.

Walnoten blijken goed te zijn voor hart en aderen, dus dacht ik daarnet te gaan oogsten en een nootje of twee-drie te eten (aanbevolen hoeveelheid is 8 à 9 per dag). De ongetwijfeld honderden noten die we zelf niet zouden op krijgen zou ik dan uitdelen aan vrienden en familie, omdat ik wil dat die mensen goed zorgen voor hun hart en aderen. Maar neen, mijn vrouwke vond het grappig om aan ons Mona te tonen dat je die rare bruine stenen kan openbijten, en dat er iets eetbaars in zit. Gevolg: er blijft geen noot over voor ons. Ik kan me niet vlot bukken om iets op te rapen, en als ik nog maar aanstalten maak om iets op te rapen is Mona er al als de gesmeerde bliksem mee vandoor. Gééstig.

Een paar weken geleden stonden we in den Blokker naar een stel heel lelijke tuinstoelen te kijken, en na wat overleg kwamen we tot de conclusie dat de zomer toch eigenlijk al voorbij was en dat we maar beter wat konden wachten en volgend jaar meteen een stel stoelen kopen dat we wel mooi vonden. Maar wat lapt de grote stand-up comedian in the sky ons gisteren? Toch nog een zomerdagje! En ik heb er van genoten, kijk maar wat ik zag van op mijn handdoekske in het gras:

En ook:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: