Sarah Paling

Palin ziet mens en dino in zelfde periode op aarde

BRUSSEL – Er lijkt maar geen einde te komen aan de ongelukkige uitspraken van de Republikeinse kandidaat-vicepresident Sarah Palin.

Nu duikelde de Los Angeles Times een voormalige muziekleraar op die beweert dat Palin in 1998, bij haar aanstelling als burgemeester van Wasilla, Alaska, hem vertelde dat de mens en de dinosaurus 6.000 jaar geleden samen de aarde bevolkten.

Philip Munger, de voormalige muziekleraar van Palin, vroeg haar net na haar aanstelling naar haar religieuze overtuigingen. Palin antwoordde volgens Munger dat de mens en de dinosaurus 6.000 jaar geleden samen de aarde bevolkten, terwijl wetenschappers het erover eens zijn dat de prehistorische reuzen zo’n 65 miljoen jaar geleden hun laatste adem uitbliezen.

Toen Munger Palin daarmee confronteerde, zei ze dat ze foto’s had gezien van menselijke voetsporen in de sporen van de dino’s.

Het idee van ‘een jonge aarde’ -die god zo’n 6.000 jaar geleden schiep, met dino’s en mensen die samen op aarde rondliepen- is zeer populair bij de aanhangers van het creationisme.

Uhu… ‘ongelukkige uitspraken’, right. Met het laatste zinnetje erbij wordt toch wel redelijk duidelijk gemaakt welke weg ze zou inslaan. “Vote for me, ik schaf meteen de evolutietheorie af! Indoctrinatie in scholen, leerlingen zullen niet meer mogen leren van dat de mens uit het water gekropen is en dat we van de apen afstammen, néé hoor. Goeie ouwe angst voor god, lijfstraffen voor profanity en andere vloeken, nog meer angst voor boetes en rechtszaken wanneer er toevallig een wardrobe malfunction zou plaatsvinden tijdens een major sporting event of zo, nog meer gosh darneds en sheesh’s, nog minder bloot vlees in Amerikaanse films (gosh forbid), maar wel evenveel geweren en andere wapens in omloop. A ja, want de NRA is rijk en machtig dus die mag je niet tegenspreken, en it’s out gosh given right to protect ourselves and our family so we need firepower to shoot eveything that moves.

Dwaze hillbilly redneck Amerikanen. We kunnen niet slechter af zijn dan met Bush, maar ik vrees toch dat het er niet op zal verbeteren, aangezien ze daar niemand vinden met half a brain om het land te regeren. Dat is waarschijnlijk het probleem: iemand met een half verstand zou dingen veranderen, een beetje van een democratie invoeren en proberen de armen iets te geven dat op een leven lijkt, maar dat zou inhouden dat er wat minder rijkdom zou zijn voor zij die nu het land regeren, en dàt kan niet. Pffff.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: