Na regen komt… nog meer regen

Na een week van slecht-slechter-slechtst nieuws, is toch de zon verschenen achter de donderwolken:

Op 1 juli 2014 vergoeding kleine Fortis-aandeelhouder

Geen zorgen dus.

But seriously: waarom gedragen mensen in paniek zich als lemmings, zo vroeg ik me af. Er is een probleem, en de reactie van de mens daarop verergert het probleem alleen maar. Als iedereen zijn geld weghaalt bij de banken, dan houden de banken niets meer over (haha), en durven ze geen geld meer lenen aan mekaar en aan bedrijven die willen (moeten) investeren. In a nutshell. De oplossing, alweer in a nutshell, zou zijn dat iedereen toch meer geld begint uit te geven in de plaats van zijn geld in een kous onder het bed te steken, waardoor de economie dan terug een boost zou krijgen. Dus mensen, ga en koopt vanalles, het is goed voor ons allemaal.

Dat is de theorie. Als we beginnen doen zoals onze vrienden de Amerikanen, dan komen we in een ander probleem terecht. Die hebben de gewoonte om àl hun geld op te doen, haja, voor de economie he. Ze doen zelfs geld op dat ze nog niet hebben (hurray for Visa). En toch hebben ze daar nog meer problemen dan hier.

Hé wacht, er is nog goed nieuws: België komt niet in een recessie terecht! Alle andere landen wel, maar België niet. Wij moeten toch echt wel door de oude standup comedian in the sky beschermd worden, hoe kan het anders?

‘België ontsnapt aan recessie’

BRUSSEL – De economische groei in ons land zal ook in 2009 positief blijven. België zal niet in een recessie verzeild raken, zoals wel verwacht wordt van andere Europese landen. Dat concludeert staatssecretaris voor Financiën Bernard Clerfayt (MR) na vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington.

En als ge dat niet gelooft maken ze u wel iets anders wijs.

Verder in de goed nieuws-show: onze noorderburen die gespaard hebben bij Icesave (Kaupthing), die krijgen hun geld allemaal terug, tot € 100.000 van de Nederlandse staat en de rest zullen ze wel ergens vinden. En de Belgjes? € 20.000? En als er meer op je rekening stond?Pijnlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: