Eigen schuld

Een e-mailaccount van Vlaams Belang-senator Freddy Van Gaever is gehackt. Via het mail-adres werd een bericht verstuurd dat de politicus in Maleisië al zijn documenten en geld kwijt was, met de vraag via Western Union 2.000 dollar over te schrijven naar een persoon in Maleisië. Van Gaever vreest dat heel wat mensen op de vraag zullen ingaan.

Freddy Van Gaever was de hele tijd echter in België en werd dinsdag gecontacteerd door verschillende mensen die de mail ontvingen. Ze belden naar zijn vrouw om te informeren hoe het met de senator ging. De verbazing was groot toen ze Freddy Van Gaever aan de lijn kregen.

De senator diende onmiddellijk een klacht in. De Computer Crime Unit van de federale politie zal een onderzoek opstarten. 

Van Gaever vreest dat de mail naar alle mensen uit zijn uitgebreid adressenbestand gestuurd werd. Hij vermoedt dat een aantal vrienden, kennissen en zakenrelaties mogelijk op het verzoek van de mail zullen ingaan. 

Bovendien werd zijn volledige mailbox van hotmail leeggemaakt, waardoor een aantal belangrijke mails en zijn volledig adressenbestand verloren zijn gegaan.

OK, what? Welke idioot gebruikt er nu ook Hotmail om belangrijke documenten en zijn volledig adressenbestand bij te houden? Hotmail is om te msnen en om vettige lollen door te sturen, maar niet, écht niet, om ‘dingen voor het werk’ mee te doen en om ‘belangrijke mails’ in bij te houden.

En ook: via Western Union 2000 $ sturen naar een persoon in Maleisië? Ofwel onderschat diene mens zijn kennissen, ofwel zijn zijn kennissen een bende kiekens. Want wie gaat er nu 2000 dollar sturen naar iemand in Maleisië? On the other hand, er zijn ook kiekens die duizenden dollars kwijtgeraakt zijn aan de Nigerian connection.

Politiekers he… Sarah Paling had toch ook eens een probleem: staatsdocumenten verstuurd van op een privé-account. Very smart move.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: