Huh?

Ik val van ongeloof in verontwaardiging en terug, wanneer ik de krant lees these days. Bankiers die 100.000en euro’s spenderen aan feestjes, terwijl familie en vrienden, dichtbij en veraf, geld verliezen dat in zogenaamd soliede beleggingen zit, en nog veel erger: geld dat ze jarenlang bijeen gespaard hebben zien verdwijnen doordat banken zonder waarschuwing failliet gaan en alle rekeningen simpelweg blokkeren. Zonder boe of ba. Moordenaars worden veel te vroeg vrijgelaten, de eerste banen gaan verloren tengevolge van een zinloze crisis, en Pierre-Yves krijgt het appartement in Monaco, het privé-vliegtuig en tweehonderdzestig. Miljoen. Frank. OK, hij heeft wel zes jaar van zijn leven moeten opofferen, maar het lijkt me toch een redelijk faire deal.

En nu dit:

ANTWERPEN – De stad Antwerpen is bezig met de sloop van het huis van Elke Willemsen. De vrouw zit sinds 2005 vast op Cuba, nadat ze er een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte. Haar huis in de Duboisstraat in Antwerpen gaat nu onder de sloophamer.

Aangezien Elke nog tot 2009 vastzit op Cuba, heeft ze een aangetekende brief, die haar hiervan op de hoogte moest stellen, nooit ontvangen. Ook de familie beweert niet op de hoogte te zijn gebracht van de afbraakplannen. De stad Antwerpen echter beweert dat de familie wel degelijk op de hoogte was van de plannen. Elke Willemsen zal moeten opdraaien voor de kosten van de afbraak.

Verontwaardiging vooral over het laatste zinnetje, maar ook slechte punten voor de Standaard, niet voor niets enzovoort: ik krijg hier weer maar de helft van de info: waarom wordt dat huis afgebroken? Staat het daar illegaal? Elke komt dus in 2009 terug naar huis, alleen zal ze haar huis niet meer vinden. Komt er misschien een snelweg of een openbaar park op die plaats? Waarom moet nu precies dàt huis er aan geloven? Of gaan de huizen van de buren er ook aan? Zijn haar meubels en personal belongings gered? Vragen, vragen. Ik mag er niet aan denken, stel dat je zoiets overkomt en je huis is weg tegen dat je kan terugkeren. En is dat nu iets typisch Belgisch, die aangetekende brieven? “U was nochtans verwittigd, we hebben ne recommandé gestuurd.” Ik heb die boodschap ook al te horen gekregen. En wat als ik op dat moment in het ziekenhuis lag, allee, ik zeg maar iets he, beste ambetantenaar.

Schandalig toch?! Ik heb medelijden met Elke, eerst een ongeluk veroorzaken, wat ze wellicht niet expres zal gedaan hebben, dan in de gevangenis vliegen in een vreemd land, en dan nog haar huis kwijtraken én de kosten van de afbraak moeten betalen! En haar lening zal ook wel verder lopen. Hoewel, na al die jaren in den bak moet de bank toch al eens komen kijken zijn. How unlucky can someone get?? En zijn er geen politiekers die de krant lezen en hier iets aan wensen te doen?

Update: die Elke heeft een blog: http://gva.typepad.com/nikki/. Leesvoer!

Advertenties

2 responses to “Huh?

  • Dirk

    Kan niet dadelijk terugvinden waar ik dit verhaal had gelezen, maar daar stond dat het huis gedeeltelijk moest gesloopt omdat het een bouwval was en dreigde in te storten.
    Het blijft wellicht een koude douche voor haar, maar dat verandert de zaak toch wat, nee?

  • rendv

    Njaah, een klein beetje misschien 🙂
    Toch slechte punten voor de gazet, dat ze dat er niet bij schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: