Any way is a good way

Big mr P zegt het volgende:

Friends – a big election day is coming shortly. Please keep in mind the honor and dignity of our troops, those who were lost in battle and 9/11 and our families. We cannot turn over the controls of this country to a Marxist Socialist tax and spender like Barack Hussein Obama. He will punish this country and tax achievement into oblivion. We also don’t need anymore Socialist judges on the supreme court. Vote McCain/Palin and vote Yes on Prop 8 in California.

Posted at 11:41AM on Oct 23rd 2008 by Big Mr. P

Amerikanen zijn toch wel idioten… Het bovenstaande stond tussen de comments van een onnozele blog (ergens op TMZ.com), tussen de ROFL’s en de WTF’s. Big mr P zou natuurlijk een synoniem kunnen zijn voor ‘de maffia van McCain’, maar ik vrees dat er zeer veel van die idioten in de bible belt zitten die écht geloven dat Obama de belastingen voor iedereen gaat laten stijgen. Obama wordt verweten een marxist en een socialist te zijn. Ik denk dat die Amerikanen gewoon niet beseffen wat dat precies inhoudt, het socialisme. ‘Socialist’ is een woord geworden zoals ‘commie’, slecht door associatie met ‘de vijand’, terwijl ze ginder al lang niet meer weten wie de vijand nu precies is. Maar een bruine (zwart kan je hem bezwaarlijk noemen) met een naam als Obama, dat moét toch wel een moslim zijn? En als er één vijand is voor het bible belt volkje, dan is het wel ‘de ongelovige’. En ze zijn daar al even fundamentalistisch. Geef toe: een socialistische moslim, welke patriot gaat dààr nu op stemmen?

Socialisme zou echter op dit moment geen slecht systeem zijn voor de Amerikanen, aangezien 95% van dat volk niet voor zichzelf kan zorgen of er geen kans toe krijgt. Obama stelt tijdens zijn betogen duidelijk dat hij fan is van het ‘spread the wealth’ principe: zoals een moderne Robin Hood wil hij een beetje afpakken van de rijken om het aan de armen te geven, of zo zegt hij toch. Ik koester echter een diepgewortelde vrees dat hij nooit de kans zal krijgen om zijn goede voornemens waar te maken. Of om het Amerikaanse volk alweer ient zak te zetten, for that matter. De republicans zullen wel weer een konijn uit hun hoed halen.

Waarom? Omdat het écht grote geld bij de republicans zit, en Obama zegt luidop dat hij de rijken meer wil belasten. En deze rijken hebben nu al acht jaar een lekker corrupt systeem in handen waarmee ze almaar rijker en rijker worden. En die gaan dat echt niet laten varen. En in de off-chance dat Obama wint, kan hij zich maar beter een pausmobiel aanschaffen. ‘De vijand’ zit in hun eigenste witte huis, daar over de plas, en de meerderheid beseft het niet.

Obama spreekt van terugtrekking van de ‘troops’, en dat is een argument dat de republicans tegen hem gebruiken, begrijpe wie kan. Het leger zit al lang niets meer te doen, daar in Irawk. Maar ze kosten wel sloten, nay, oceanen van geld, geld dat zou kunnen gebruikt worden om betere doelen te dienen, zoals bijvoorbeeld de US economie weer leven in te blazen, en eventueel de golf van foreclosures wat in te bedden. Gisteren was er een of andere arme drommel in een interview aan het vertellen hoe hij zijn huis een paar jaar geleden had kunnen kopen aan € 150.000, maar met een risicolening: hij kon de maandelijkse afbetalingen maar nét bolwerken. Vorig jaar werd zijn huis geschat op € 190.000 euro, dus al een mooie waardevermeerdering. En onlangs was het foreclosure tijd, en toen nam de bank zijn huis terug, waarna het verkocht werd voor minder dan € 10.000. Say whàt now?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: