Ikea

We hebben rondgepikkeld in den Ikea deze namiddag (ik heb gepikkeld, de anderen hebben gewandeld). Er zouden koopjes te doen geweest zijn, met de nakende sluiting en de verhuis naar St-Denijs en zo. Laat ik jullie een trip naar Ternat besparen: er zijn niks geen koopjes te doen, integendeel, het overheersende gevoel na een goed anderhalf uur de gast geweest te zijn bij our scandinavian overlords is dat ze ook last hebben van de crisis: alles lijkt er serieus duurder geworden.

En mocht de kwaliteit recht evenredig stijgen met de prijs, dan zou ik er nog niet te veel spel van maken, maar alles wat ik daar de laatste jaren gekocht heb lijk binnen de twee jaar te desintegreren. Alle kasten die we gekocht hebben voor heavy duty storage: kousen en t-shirts en zo, daar valt al eens een stuk af. De kastjes gaan natuurlijk elke dag open en dicht, maar kom, daarvoor dient dat toch? Een kastje is toch meer dan het decoratieve aspect ervan? Daar lijken ze bij Ikea anders over te denken.

Neen, de laatste tijd ga ik liever bij Arsène winkelen. Die van de Weba lijken de hete adem van de Ikea te voelen, ze hebben een gigantische inhaalbeweging gemaakt, I daresay. De meubelhallen (van daarnaast) zijn geabsorbeerd, het gebouw opgeknapt, de collectie serieus vernieuwd, ze zijn goe bezig. De prijzen bij Weba vallen goed mee en de kwaliteit van de spullen is in de goeie richting geëvolueerd.

Maar wat ik eigenlijk wou zeggen is dat het rondpikkelen me best meegevallen is. OK, ik mank nog heel erg. OK, ik stap met krukken omdat het mijn gangpatroon zou moeten verbeteren. Maar mijn evenwicht is verbeterd, en dankzij my friend botox loop ik niet meer zo erg op mijn tenen.

A, en voor de geïnteresseerden, ik typ links eindelijk weer normaal. Met mijn rechterhand heb ik nog veel problemen, omdat die kant het langst verlamd is geweest. Ik heb aan de rechterkant het meeste last van spasticiteit en vooral rigiditeit, waardoor ik mijn vingers niet vlot genoeg kan bewegen. Ook de verminderde gewaarwording doet er niet veel goed aan. Maar er is dus nog steeds beterschap!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: