Treehugger

Het is grappig hoe dokter House niet mankt in zijn dromen… Ik ook niet in de mijne. We zijn vandaag in een bos in de buurt wezen wandelen, en met mijn dikke bottinen aan stapte ik redelijk goed, vond ik. Vlotjes. Zelfs over oneffen grond, door plassen en modderpoelen, enzovoort.

Ik heb me weer moeten ergeren aan nodeloos gekapte bomen, da’s wel jammer. Het bos waar ik als kind ging spelen en ooit nog een kamp gebouwd heb is verwoest door de mens. Er loopt al heel lang een treinspoor doorheen, dat was al erg genoeg, maar nu hebben ze de mooie oude bomen omgehakt en blijft er van het hele ‘blauwbos’ niets meer over. Waarom doet men dat toch, in een betonnen land als België? We hebben al zo weinig groen, en er wordt nog elke dag bij gebouwd, waarom laat men dan die paar tientallen bomen die toch niet in de weg staan niet gewoon met rust? Ik begrijp die mannen van het Lappersfortbos wel hoor…

En wat lees ik nu:

Spelen in het bos maakt comeback

Eigenaars worden aangemoedigd om hun bossen open te stellen voor fietsers, wandelaars en spelende kinderen.

BRUSSEL – Vlaanderen telt nu al meer dan 450 speelzones in bossen. Minister Hilde Crevits wil nog meer van die zones, en lanceert ook een oproep tot jeugdbewegingen om mee te werken aan haar ‘speelgroen’-actie.

Met zulke beslissingen mogen ze daar nog afkomen hoor, de politiekers! Mijn vrouw snapt niet dat hier in België alles afgesloten wordt, bossen en weiden, ook als er geen koeien of andere dieren te bespeuren zijn is het voor iedereen ‘verboden te betreden’. En waarom eigenlijk? In Rusland kan je urenlang in open land wandelen en ok, Rusland is ietskes groter dan België, maar toch. Het gevoel van vrijheid is overweldigend. En geef toe, voor de lokale chirojeugd zou een ‘rechtendoortocht’ ook leuker zijn moesten ze niet overal over of onder prikkeldraad moeten klauteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: