Gmail

Het internet kleurde rood, onlangs:

Email users opting to use Google’s Gmail email service were thrown into a panic as the service went down on Tuesday.

The service went down at around 10:20am GMT.

“It’s a worry”, one company who uses the service for its corporate email told Pocket-lint. “If I can’t trust it, I will have to move to another offering”.

Recently high-profile companies, such as UK newspaper The Guardian, moved to the free service in an attempt to save money.

This is the second hiccup by Google in as many months, in January human error forced Google to believe every site on the Internet was malware.

UPDATE 12:33pm GMT: Gmail appears to be back online in the UK

Twee opmerkingen: Gmail is down geweest van 10:20 tot 12:33. Twee uur en 13 minuten! En direkt is er verontwaardiging en paniek ontstaan bij de internettende gemeenschap. Kunnen mensen geen twee uur meer zonder mail? In mijn elf jarige carrière heb ik al veel bedrijven van binnen gezien, en vroeger kwam het heel regelmatig voor dat een Exchange 4.0, Klotus Notes of een Banyan Vines server er uit vloog. Dat duurde soms toch ook wel een paar uur, hell, een server herstarten alleen al kon wel eens een half uur duren.

Ten tweede: er zijn bedrijven die Gmail als bedrijfsoplossing gebruiken. Jongens, er staat nog altijd ‘beta’ op hoor! Die mannen van The Guardian willen geld besparen door hun e-mail systeem te vervangen door een gratis oplossing, die open en bloot op internet staat én die bovendien in beta staat! En waarschijnlijk nooit uit beta gehaald zal worden, aangezien net dat woordje ervoor zorgt dat Google een stok achter de deur heeft in gevallen zoals dit: probeer maar eens een klacht in te dienen als hun servers down gaan. Reactie van Google: ‘sorry guys, je betaalt ons niet, er is geen SLA tussen ons bedrijf en het jouwe én onze oplossing is nog in beta. Waarom zouden wij jullie iets verschuldigd zijn?’

Wat een slecht idee, gratis mailaccounts gebruiken als bedrijfstoepassing. Ik zie er de mogelijkheden wel van in, maar het is wel een serieuze achillespees: niet alleen hangt je bedrijf af van de beschikbaarheid van andermans servers, je geeft ook de hosters van de mailtoepassing volledige toegang tot je bedrijfscommunicatie én je geeft miljoenen internetters een mogelijkheid om je mailaccounts te proberen hacken. Juist, je geeft hen de mogelijkheid om iets te proberen, dat zijn twee onzekerheden in één zin, maar toch begint beveiliging bij het sluiten van deuren die zichtbaar zijn voor iedereen, en dus ook voor mensen met slechte bedoelingen. Iets van kat bij de melk zetten, weetwel.

En als Mr Google het dan in zijn kop haalt om plots een facebooksken te doen en de user rights aan te passen in de zin van ‘al wat je op onze servers zet is van ons’, dan is het al helemaal proper. Neen, beter niet gebruiken voor je bedrijf.

Advertenties

3 responses to “Gmail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: