IE8 and the nerd

Kijk, een berichtje van internet explorer 8:

ie8

Beter dan IE7 vind ik deze versie niet. Een noodzakelijke upgrade ook niet. Ze hebben bij MS hetzelfde gedaan van wat ze anders doen: goed kijken naar hoe de anderen het doen en dan: kopiëren maar! Alle tabs in hun eigen memory space openen zoals Chrome het doet (en toch crasht IE alsnog in zijn totaliteit), gekleurde tabs, en voor de rest zie ik niet veel verschil met de vorige versie, quite frankly.

Behalve de pornoknop dan (InPrivate Browsing). Ik zie het al gebeuren, de menschen gaan denken dat ze daarmee ongestraft naar gelijk welke site kunnen gaan zien zonder dat den baas het gaat kunnen achterhalen. Wel, niet dus. De optie zorgt er gewoon voor dat er geen cookies en history op de pc bijgehouden wordt. Maar de baas kan het nog altijd van op afstand controleren. Wanneer zou de eerste rechtszaak daarover plaatsvinden?

Waarom heb ik die hele IE8 dan geïnstalleerd? Ah juist, omdat de vorige met gigantische lappen memory aan de haal ging.

Ik weet nog niet of het beter is tegenwoordig:

ie8ram

Drie tabs open: 250 mb. Ik vind dat precies nog altijd veel. Dezelfde tabs openen in Firefox lukt met minder dan 100 mb. En ik heb ze puur voor de leute ook eens in Chrome geopend, en daar krijg ik dit:

chromeram

Waarom heeft Chrome zes processen nodig voor drie tabs? Hoe raar is dat niet. Maar die nemen dus wel maar iets van, uit het blote hoofd, euhhmmm… 120 mb.

Computers zijn aardige dingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: