Snel weg

Geestig, de E40 afbollen. Tijdens de zomermaanden vind ik het best weer aangenaam om met de auto naar het werk te gaan. 30 minuutjes en ik ben ter plaatse. Maar niet zonder me te ergeren aan middenvakrijdsters (want het zijn 70% vrouwen, jazeker) en, nog erger, linkervakrijders. Dat zijn meestal mannen met dikke auto’s die snelsnel ergens moeten zijn, en die het dus niet de moeite vinden om naar de rechterbaanvakken te schuiven. Die zijn namelijk voor mensen die tijd hebben.

En er zijn natuurlijk nog steeds SUV’s met bellende gladjanussen aan het stuur, die aan 100 per uur op het middenvak rijden terwijl er rechts niemand te zien is. Als je die dan rechts inhaalt – omdat jij 120 rijdt op het eerste vak, wat perfect legaal is, dan bega je een zware overtreding. In België mag het namelijk niet, rechts inhalen, en dat is érgens wel begrijpelijk: het is namelijk ook verboden op het tweede en derde baanvak te rijden als er niemand rechts van jou rijdt, dus in theorie zou het niet mogelijk zijn om rechts in te halen. Maar er is natuurlijk geen politie te bespeuren die zich bezig houdt met het verjagen van middenvakrijders. Maar als ìk dan enen rechts zou inhalen, zie ik het al gebeuren dat er ineens blauwe lichten opdoemen in de achteruitkijkspiegel. That would be just my luck.

Advertenties

One response to “Snel weg

  • pcuser1961

    Ik erger me ook dood aan die steeds maar op dat middenvak blijven rijden..Rechts inhalen is idd verboden maar ja, soms laat ik me wel eens verleiden.Totnutoe geen blauwe lichten achter me ,haha…
    En ja, die SUV’s zouden ze voor mijn part helemaal mogen verbieden..Dat zijn pas ascociale gevallen zeg …Die houden met niemand rekening en denken de dat baan er enkel voor hun is..

    Fijne woensdag en hopelijk geen blauwe lichten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: