Johan

Maandag vertelde mijn collega over hoe er in zijn straat, aan de andere kant van het land, een motorijder omver gereden was (een oudere heer met een dikke Volvo draaide links af en de motard was dichterbij dan hij dacht, klassiek ongeval). De motorijder was op slag dood, hij had geen schijn van kans. De kijklustigen kwamen er al snel aan, als gieren naar een slachtoffer. Auto’s wurmden zich over en door de brokstukken van de moto, totaal respectloos. Tegenwoordig kan je blijkbaar geen respect meer verwachten. Mensen willen zien wat er gebeurd is, ook al stelt het niets voor en ook al weten ze dat er zich achter hun een kilometerslange file aan het vormen is.

Als ik zulke verhalen hoor leef ik altijd mee, ook al ken ik de arme drommel niet persoonlijk. Ik heb zelf ook nog met een moto gereden, en ik kijk altijd heel goed uit als er een motard aan komt, en in de file zal ik àltijd plaats maken voor een motorijder.

Toen ik thuiskwam kreeg ik echter een koude douche: bleek dat het over mijn ex-collega ging. Johan, zo heette hij. De sympathiekste mens die ik kende. Altijd goedgezind, altijd in voor een grap. Een paar weken terug had ik nog met hem gechat over hoe hij een oude moto gekocht had om te leren rijden, want het is geen goed idee om direkt op een zware machine te kruipen. Na een paar maanden vond hij dat hij het wel onder de knie had en zette hij het oude beest te koop. En dan ging hij zijn droommachine kopen. Het volgende dat ik hoorde was dit: http://streekkrant.rnews.be/nl/regio/lim-3540/aanrijding-in-schulen-kost-leven-aan-motorrijder/Article-1184683226347-1194542332658.html.

Ik ben er al de hele week niet goed van. 34 jaar is te jong. RIP Johan.

Advertenties

One response to “Johan

  • Lot

    Intriest…
    Ik heb ook mijn voorlopig rijbewijs voor de motor ondertussen en zulke verhalen brengen altijd weer wat twijfel. Zelfs al let je als motorrijder goed op, dan nog blijft het risico op een aanrijding bestaan. Ligt het aan dat ene voorlicht waardoor autobestuurders de afstand niet kunnen inschatten? De snelheid? De ervaring?
    Sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: