I blame laziness

Beste headhunter,

‘Devlopper’ is niet de juiste manier om ‘developer’ te schrijven. De beste manier om het foutloos te schrijven als je niet zeker bent van de schrijfwijze is ‘ontwikkelaar’.

Nog iets: ‘engeneer’ is niet de juiste manier om ‘engineer’ te schrijven. In het slechtste geval zou ik zelfs blij zijn met ‘technicus’.

En een ‘oppertunity’, een gelegenheid dus, wordt als volgt geschreven in het Engels: ‘opportunity’. Een opportuniteit, als het ware.

En nog een tip: ‘full’ is met twee ellen. Useful, beautiful, handful, en alle andere samengestelde woorden eindigend op -ful zijn met één el. Niet logisch, ik weet het, maar toch is het zo.

Ik weet dat Engels de voertaal is in de wereld van de technologie, en dat toch ‘iedereen Engels spreekt tegenwoordig’, maar ik heb liever dat iemand me in het (foutloos) Nederlands aanschrijft dan in het type Engels waarvan mijn hersenen pijn doen. En ik weet het, het is allicht pedanterie, maar ik heb geen 10 jaar talen gestudeerd om nu te doen alsof ik het niet opmerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: