About me

Welkom op mijn blog. Ik schrijf hier neer wat er in me opkomt. Deze blog is er gekomen omdat ik zin had om eens iets te schrijven en omdat ik een en ander wou delen met geïnteresseerden. Ik schrijf deze tekstjes puur voor mijn eigen en eventueel voor andermans plezier, en heb geenszins de bedoeling bekenden of onbekenden te kwetsen, noch verkondig ik de mening van derden of van mijn werkgever. U kan me bereiken voor commentaar op rendv[at]yahoo[dot]com.

En ok, if you really must know: in 2004 ben ik verlamd geraakt door een vernauwing van mijn wervelkanaal. Na een C5-ectomie was ik als bij mirakel niet meer verlamd, maar helaas moest ik in 2008 opnieuw onder het mes. Ik had een hernia in de nek (ongetwijfeld een gevolg van de eerste operatie), en wat nog erger was: ik had een vernauwing van het ruggenmergkanaal (again). Op 20 mei 2008 ben ik geopereerd in het UZ te Gent (er was sprake van een “laminoplastie”), en ik had vier dagen later het ziekenhuis moeten mogen verlaten, maar, u voelt mij al aankomen, something went wrong.

“Beweeg uw tenen eens? Ja, doe maar hoor!” zei de dokter toen ik wakker werd, en none of the little piggies went to the market. “Vingers? Ook niet?” Neen dus. En toen gingen dokters en verplegend personeel in een group huddle staan en kreeg ik als diagnose dat mijn ruggenmerg het waarschijnlijk op een zwellen had gezet nadat het zolang afgeknepen had gezeten, met dit tot gevolg. Geen signaal meer tussen lichaam en verstand, zowel voor beweging als voor gevoel.

Mijn laatste dag in het UZ was 30 december 2008. Na lang en hard revalideren ben ik terug mobiel, zij het met een handicap. Ik ben niet stabiel en moet dus zeer voorzichtig stappen, maar ik kàn wel terug stappen, fietsen, alleen thuis blijven en alles doen wat iemand doet die alleen thuis blijft. En dat laat ik me niet meer afpakken!

O ja: sinds 21/10/2010 hebben we een dochtertje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: